Zástupci oddílu SK Hubertus na exkurzi v Galasportu a oddíl na závodech.

  
     
Galasport investoval do přístavby výrobní haly a modernější technologie pro výrobu lodí a pádel. Stálo to hromadu peněz, ale ani jedna koruna nešla z jakéhokoli dotačního programu.
Vláďa říká, že dotace jsou buď pro neschopné a nebo vychcánky a v průmyslu nemají vůbec co dělat.
Od nové technologie si slibují vyšší kvalitu lodí a zlepšení pracovních podmínek pro zaměstnance. U nové přístavby stojí tedy tři obrovské agregáty s vysokými komíny.
Jeden k nové moderní lakovně, druhý pouze hořák o vysokém výkonu pro vypékání lodí a třetí je filtrační jednotka s přihříváním k nové brusírně.

   
Formulář, který obsahuje veškeré informace o objednané a právě vyráběné lodi. Ten se zakládá na dobu osmi let do archivu.
Nová lakovna je řízena počítačem. Při spuštění během několika sekund naběhne provozní teplota nutná při stříkání barvy. Teplý vzduchový polštář tlačí rozstříkanou barvu
v prostoru lakovny k zemi a odvádí se do karbonových filtrů. Pokud je potřeba vypálit formu přímo v lakovně, dovede být v této komůrce během chvilky až 80 stupňů.

   
 Nová pec má kapacitu na vypalování cca. 35-40 lodí, nebo jejich půlek. Je také kontrolovaná počítačem a max. teplotu je schopna během chvilky dosáhnout ke 100° C.
 
  
Jirka Nevoral je šéfem výroby pádel a tuto část produkce má komplet na starosti. A jako správný šéf tu a tam vyrábí sám pádla pro VIP zákazníky a samozřejmě
všechny dcery Vládi Galušky. Tato dáma už více jak 20 let v Galasportu tipuje objednávky do systému i expeduje zboží. Tu a tam sjede kancelář, když něco vyfakturují špatně
nebo špatně zařadí v systému. Prostě nepostradatelná, multifunkční Eva Nováková, co vše musí znát a o všem vědět.

A co se dělo dole u slalomové tratě?

  
Vlevo David Jančar byl v r.1998 na ME v Roudnici mistrem Evropy v C1 a dokázal tam porazit všechna velká jména. S Vláďou Galuškou je Jorge Snook z Nového Zélandu.
Jméno přeložené do češtiny by bylo Jirka Kos a jeho otec John Snook, úspěšně závodil v letech 1993-2002 na světových kolbištích spolu s naším Tomášem Karasem.
  
Tomáš Karas s Honzou Poulou a Martinem Tůmou. Tomáš dnes již na C1 nezávodí ale stále s námi prožívá téměř všechny závody.
  
Karel Turner a Jirka Holý z Rakovníka. Vlasta Lepík při diskuzi nad náročností letošní tratě.
  
Děvčata s SK Hubertus překypovala nadšením a energií. Karolína 37.místo a Turčinová Anička 47.m.
  
Již to začíná být jako u oddílu veteránů.
  
Karlovarští Slávisti Jirka Kubát a Pavel Jacoš letos přijeli bez Míry Blahníka. A snímek od „snědeného krámu“ u vágnu Vlasty Lepíka.
  
Až v sobotu odpoledne dorazila squadra C1 z Hubertusu a přivezla nám deštivé počasí, chvílemi i s kroupami.
  
V největším dešti Jarda Sýkora v autě poobědval. Co asi snědl? Kachní stehno....
  
U vágnu Vlasty Lepíka se odehrávalo veškeré oddílové dění - jak dopoledne tak i k večeru.
  

Diskuze před večerním hokejovým utkáním Kanada - Česko. Honza to tipoval 4:3 pro nás.
Večer se pak v televizi umístěné v tranzitu Jardy Sýkory sledoval hokej. Kanada nám nasázela 5 banánů a my dali jen jeden.



Výsledky:
 
SOBOTA                       NEDĚLE