Plánovaná migrace českých slalomářů do Austrálie dokončena - čeká se na posledních pár opozdilců z Prahy.                                         

  
První slalomáři, kteří najížděli do Austrálie frčeli leckdy rovnou z letadla k volebním urnám. Jako první dorazil Vláďa Galuška s Karolínou a Amálkou.
Maty Lhota, Véna Chaloupka, Honza Větrovský, Honza Busta a dole David Lhota.

Do Australského Penrithu přijede letos přežít evropskou zimu na třicet českých slalomářů plus trenérský doprovod.
V letošním roce díky sponzorům a vylepšení finanční situace si mohlo opět více českých juniorů dopřát trénink v absolutně profesionálním prostředí.
A to ještě spousty juniorů brázdí v tento čas vody slalomové dráhy v Arabských Emirátech pod vedením národního juniorského trenéra Jiřího Kratochvíla.
 
  
Když se ráno první slalomáři schází u slalomové tratě, jako první vidí vyschlé koryto.
15 minut před zahájením tréninku se zapne postupně pět pump a z pěti trubek se začne valit na trať voda.
  
Úspěšný reprezentant na C1 ječtě za ČSSR Jura Ontko má na Slovensku na starosti kategorii C1W. Těžká práce pro tvrdé chlapy. Trenér Bástr sleduje ostřížím zrakem
svěřence při tréninku, kteří mají za úkol pohrávat si s vodou a hlavně nepřehřát svá těla. Každý detail tréninku je pečlivě zaznamenán asistentem trenéra Davidem.
  
Vávra a Molmenti - Stříbrný a zlatý medailista z anglické olympiády se opět sešel. Vávra stále jako závodník, Daniel Molmenti již jako trenér Italské seniorské reprezentace.
Ondra Tunka, jako seniorský mistr světa 2017 se může rovnou připravovat na světové soutěže. Již je přednominován do českého národního týmu 2018.
  
Lukášovi Rohanovi utekla seniorská reprezentace o kousek, ale nakonec jezdil SP jako nejlepší Čech. S přehledem do desátého místa.
Jířa Prskavec nebude letos poprvé asi po třech letech přednominován do seniorské reprezentace ČR. A k tomu se pojede pouze o jedno místo! Tak snad nezapomněl,
jak se taková jarní nominace jezdí. Ale o to jedno volné místo v reprezentaci se asi bude chtít pasovat i Vávra Hradílek, Ondra Cvikl, Luboš Hilgert a pár dalších rakeťáků.
  
Jan Bárta se blejsknul bronzovou medailí na MS juniorů v Bratislavě a má tři plusové body do juniorské reprezentace 2018 a Gabča Satková, stříbrná z ME juniorů v Německu.
  
Matějka na prvních seniorských nominacích byl zjevením. Do poslední chvíle si říkal o seniorský kajakářský dres. Nakonec to neklaplo, byl jednička v kategorii U23.
A eskymuje Maty Lhota.
  
Kryštof Lhota a Jan Větrovský

Tomáš Zima - česká juniorská jednička a světová juniorská dvojka.
  
Po tréninku je každý detail dopodrobna rozebrán. Bylo tak zjištěno, že Toni a Vítek nepoužívali při tréninku lodě a vedle sedící Richard Fox, pravděpodobně nejúspěšnější
kajakář historie je u slalomové dráhy viděn ve službách francouzů. Že by Francouzi sáhli pro tak těžkém kalibru?
  
Vávra a Vítek ještě před pár dny lyžovali a tak skoro s botami od sněhu se oba zjevili jak přízrak u kanálu a Toni Galušková s Vítkem Pohankou.


Austrálie není jen o vedru.
Zatáhnout se při tréninku dovede bez varování do několika minut a poté se strhne déšť a vítr, že trenér závidí svěřencům to sucho.
 
  
  
Karolína a Jířa se z letního deštíku radují, fotoaparát je vidí v té záplavě vody ale mlhavě.