AUSTRALIAN OPEN 2018 v obrazech + VIDEA
  
Mistr světa Ondra Tunka. Prošel, kouknul, jízdu v klidu dojel a semifinále si vyjel.
  
Luboš Hilgert, letos v Austrálii bez mamky a taťky, ale lítá mu to fantasticky. Vávra po jízdě řekl: "Nic jsem nezajel sice extra a nic jsem taky extra nepokazil".
     
 Legenda slalomu Petr Kauzer nenechával ani v kvalifikaci nic náhodě. Vítěz SP 2017 Vít Přindiš v akci.
  
Olympijský vítěz Joe Clark /UK/.
  
Hároš Daniel Watkins z AUS sbalil vlasy do culíku, natáhnul péro a skoro o sekundu vyhrál kvalifikaci kajakářů. Jířové to dneska naplánovali na druhé místo.
  
Otec Michalovi Smolenovi /USA/ v kvalifikaci poradil na třetí místo. Vítek Pohanka první jízdu neustál hlavou. Druhou zkazil v prvních bránách ale pak to byl koncert.
  
Honza Bárta sprintoval na start aby si nakonec dojel druhou jízdou pro semifinálové místo.
  
Po nepovedené první jízdě Michal Matějka dostal od trenéra tajný elixír a v druhé jízdě skončil i se šťouchem na druhém místě.
  
Kuba Krejčí z ČB - dnešní hrdina. Po první jízdě byl na hraně semifinále a dostal se tam. V průběhu druhých jízd ho z top 30 poslali na nepostupové 31 místo a poslali znova na vodu.
Nechali mu na přípravu druhé jízdy pouze dvacet minut. A on se nesložil, byl čtvrtý a jede v neděli semifinále!
  
Tonička po dojetí první jízdy tušila, že nejela na svůj věk úplně špatně. Něco přes 2s k finále chybělo Toničce /15 místo/, která nechala spousty času na poslední kombinaci závodu.
Tato trať byla prostě na holky dost přísná.S č.112 Karolína Galušková. Karolína Galušková se vracela do desáté brány, kterou tak jako mnoho jiných prostě netrefila.
Brány finále pro ní tedy byly zamčené.
  
Je radost se na ní dívat. Kačka Kudějová.
Proběhly semifinálové a finálové jízdy Australian Open v kategoriích C1m a K1ž. Nejblíže měla k medaili Kačka Kudějová, která přišla o medaili díky štouchu.
 Amálka Hilgertová rozhoupala dokonce čtyři branky a z možného finále se vyšťouchala.  Báře Valíkové neprošla hlavička na jedné z vyjížděček a také se na finále pouze dívala.
  
Lukáš Rohan V C1 Lukáš Rohan netrefil stejnou bránu jako Karolína. Na zbytek týmu C1 se lepily drobné chyby a nestor vodního slalomu Standa Ježek, tomu to v kvalifikaci moc nevyšlo.
Maty Lhoty jel dobře, ale dal na za začátku trati zbytečného šťoucha a to ho stálo finále.
 
  
Úspěchy přišly v mladších kategoriích.
  
Antonie Galušková vyhrála kategorii juniorů do 18 let.
Kryštof Lhota získal bronz v kategorii C1 U18 a jeho bratr Maty stejné umístění v kategorii C1 U23.
  
Amálie Hilgertová byla třetí v kategorii K1ž U23 a kluci z Dukly ještě na rozloučenou vyfotili hada /fanouška slalomářů/ plazícího se kolem.