Dnes 26° st.C

14.2.2016 - Do Australského olympijského centra ve městě Penrith poblíž Sydney
zamířilo na zimní přípravu mnoho českých výrazných i zatím nevýrazných osobností vodního slalomu. Areál nabízí špičkové zázemí
v super klimatických podmínkách. Dá se zde najezdit obrovské množství hodin na kvalitní vodě a připravit se na nominační
závody i na letošní největší podnik – Olympijské hry v Riu. Podívali jsme se na ně blíže a přinášíme fotoreport našeho agenta.
 

Kompletní Pytkákova banda. Všichni z nich mají oproti Prskavcovo gangu nominaci na Rio rozjetou hůře. Stíhací jízda začíná za pár týdnů.
Pytlák má ještě čas vyladit svůj kajakářský tříválec.

Lukáš Rohan překvapil na Australian Open druhým místem. Když mu to sedne, letí na vodě jak TGV. Že by černý kůň olympijských nominací?


Vávra má dobrou náladu. Po dotočení filmu Tenkrát v ráji už zase trénuje několik hodin denně a nemá čas se ani oholit.
Až se mu to povede, vylepší aerodynamický profil svého těla a je spočteno že se stane neporazitelným.

 

Přindiš se po loňské sezóně, kdy se zotavoval po úrazu ramene a doháněl tréninkové manko zjevil na letošní závodní mezinárodní scéně jak přízrak. Na Australia Open vyhrál a za sebou nechal Kauzera i Molmentiho.

Ve chvíli kdy po tréninku spatřil fotoaparát v našich rukou, spolknul sušenku i s obalem abychom nebyli schopni zjistit na co mu to tak rychle jezdí. Vítek
 je po zranění ramene v dobré formě, minulý závod na stejné trati vyhrál.
 

Karolína Galušková se tváří dost ustaraně. Má do nominací ještě dva měsíce čas. Snad se svým trenérem Pytlákem něco vymyslí. Třeba by jí zmrzlina
v tom vedru zvedla náladu.


Karolína se po úrazu, operaci a léčení vrací zpět na divokou vodu. Po 6 měsících absence se na divoké vodě prý cítí jako začátečník. Proto si jezdí jen "malé"
vlnky. Důležité je, že rameno při zatěžkávacích zkouškách na vlnkách drží.


Koplík – Vrzáň, C dvojka poctivě trénuje s fenomenálními bratry Hochšíky. Kluci jsou zde známí tím, že když jim vybouchne tu a tam při večeři plynová plotna, udělají si v rámci zachování přísunu dostatečného množství kalorií barbique na cizí zahradě. Zpráva, že si ugrilovali psa majitele domu se neprokázala. Pes hlídal barák z druhé strany.
 


Na čerstvého mistra světa Jířu Prskavece už prasklo tajemství jeho úspěchu.
Vozí si s sebou multifunkční box v kterém se mimo jiné dá i dobře schovat před "špionama". Dle filmu Plaváček je tento box ozkoušen a homologován i
na divokou vodu do WW 7. I ve spánku se dá díky tomu najezdit spousty kilometrů na divoké vodě. Jířa může pohodlně odtrénovat až 169 hodin týdně!!
 

Loni Prskavec po devíti letech změnil loď za Vajdu a stal se mistrem světa. Jenže potom ji několikrát zlomil. "A ona těma záplatama ztěžkla," přidal zkušenost. Na soustředění do Emirátů a Austrálie si vzal půlenou loď, která se složila do krabice a po přesunu letadlem zase složila.
"Kvůli dopravě to je paráda, ale po dvou týdnech se spoj začal hýbat, do lodě začalo téct a byla těžká. Měsíc jsem v Austrálii jezdil s brzdou.
Je to cesta do budoucna, ale na té technologii musí Vajda ještě zapracovat," dodal.
 

S lodí v kufru lítá po světě i Jířa prskavec.
Standa Ježek s Lukášem Přindou mu vyrobili na loďku kufr. Na letišti pak byl tak trochu považován za exota. Když přiletěl do Dubaje, kde pobyl na kanále
čtyři dny než pokračoval do Austrálie, ho poznali dva Čeští turisté a musel jim věnovat podpis načež mu i gratulovali. Je to určitě příjemné, když někdo
pozná světového šampióna z okrajově propagovaného ale přesto nejúspěšnějšího sportu v Česku.

Martin Hammer , čerstvý otec je stále ve službách NZ národního týmu. V letošním roce používá zcela nové tréninkové metody. Při chybě na trati dovede zařízení které má Martin v ruce, závodníka paralyzovat až na 10 minut a sportovec je tak schopen po celou dobu poslouchat a maximálně vnímat
příkazy trenéra. Do opětovného pohybu se sportovec uvede
druhým zmáčknutím spouště.

Veronika Vojtová má také za lubem zasáhnout do bojů o reprezentaci.
Tonička právě vyklidila místo na kanále tréninkovým parťačkám Veronice a Amálce, které se jdou ošplouchnout.


Matyáš Lhota. V patnácti letech překvapil a dostal se do juniorské reprezentace kde jezdil fantasticky. V letošním roce kdy mu bude 17 let by opět rád do Kratochvílovy juniorské party. Opakuje si tedy zimní tréninkový model ze svých patnáctin, a proto se také objevil v Sydney.


Kryštof Lhota je asi nejmladší z celé české výpravy. Na kanále lítá jak čmelák
a pořadatel si ho vybral jako měřeného předjezdce na Oceania Open. Naši kajakáři se už skládají na nějakého „kapříka“, aby si ho zavázali a on
neukázal konkurenci všechny české finty.


Hurá - "Na ně!!"
Vláďa Galuška přežívá jen s pitnou vodou v ruce.

Tonička Galušková /na třídílné lodi/ ale na nominace prý nemyslí a naplno
si užívá divoké vody a letního počasí.


Tonička se v letošním roce posunula do juniorek ale laťka do reprezentace v letošním roce visí u juniorek hodně vysoko. Už se ale naučila závěs i kontra a pomalu začíná vystrkovat růžky a u kajaku dokonce i špičku.


Nestárnoucí Standa Ježek zvolil jako vždy Sydney za svůj zimní domov.
Přivezl sem opět celou rodinu. Děti poslal do školy a manželku něco bádat do kanceláře Richarda Foxe. Na fotce je vidět, že Standa míří v olympijské sezoně hodně vysoko.




Amálka Hilgertová v letošní sezoně povyšuje mezi větší holky.
Dává baj-baj juniorkám, kde prožila hezké 4 roky a vítá se s holkama v kategorii do 23 let.  Raději má stále zavřené oči a nechce to ani vidět.

 



Mistryně světa Kačka Kudějová se má proč usmívat.
Pět plusových bodů do nominací, ukončené bakalářské studium a k tomu tohle sluníčko.


Vítek s Vávrou si vzali mezi sebe dva světové elitní kajakáře. Vedle Vávry /56/ němec Alex Grimm, olympijský vítěz Peningu.
Vedle Vítka třetí muž MS z Anglie - američan Michal Smolen. Vávra posílá zdravici na SK Hubertus v KV.