OCEANIA CHAMPINSHIPS 2016
SLALOM SERIES
Pro Australany nominační závod na OH Rio 2016
Bude se rozhodovat i o olympionikovi v K1 NZ. Aby se Mike Dawson podíval do Ria musí být z NZ kajakářů nejlepší.


V 17h. byla odstartována předjízda druhého závodu světové série - Oceania Open. Na tu se přišla ovšem podívat pouze
hrstka závodníků. To vedro asi tu větší část závodníků povalilo do klimatizované postele nebo expedovalo do hospody se studeným pivem.

  
Kryštof Lhota /USK Praha/ dostává poslední povely před startem předjízdy od vedení závodu. Taťka David v klobouku přišel ještě Kryštu
občerstvit čerstvě pečeným klokanem, kterého měl v batohu. Nevěděl, že konzumace klokanů během závodu není povelena.

  
Není úplně rozumět hodnocení mistryně světa Kačky Kudějové... Že by trať byla hodnocena za tři ???  Amálka se asi zříká názoru a nebo dává za pět???
  
Slovenská legenda Elena Kaliská si musela posunout brýle, když viděla tu těžkou trať.
   
Co si asi myslela Jessica Fox?? O víkendu jí jde o Rio.
   
Britská legenda kajakář Campbell Walsh, momentálně ve službách Nového Zélandu byl stavitel trati. Vysvlékl se do trenek, půjčil loď, pádlo a
ukázal, že ten kanál se dá sjet a dokonce i přežít. Obhajoba jeho trati mu trvala více než obhajoba jeho státnic. Však také měl silné oponenty.
 
Tonička, nováček v juniorech se Soňou Stanovskou /vítězku juniorů Australia Open a čtvrtou na MS juniorů Brazílie 2015/ předjízda nějak nerozhodila. Zrovna se dohodly o večerních nákupech v centru města. Tatínkové ale neměli pochopení a holky už v deset nabíraly pod peřinou sílu na páteční kvalifikace. I král ICF J.M.Prono našel na Walshovo výtvoru chybičku a sám se jí jal opravit. Trať asi nebude pro prvních 20 kajakářů těžká, možná ani pro holky ne. Nejsou na ní žádné sviňárny a náhodová místa a každý bude muset upalovat a v cíli bude rozhodně zadýchaný.