Azyl našli v krušnohorských Nových Hamrech.

                Když chtěli vodáci karlovarského oddílu
                SK Hubertus trénovat v bazénech eskymácké
                obraty, odevšad je hnali i s kajaky. Co tedy dál ?
                Bazén si tedy vybudovali sami.

Prakticky skoro celý oddíl SK Hubertus je zaměstnaný u firmy Tersef, která staví bazény. "Tréninkový bazén v Nových Hamrech si proto kluci sami postavili", říká majitel Hotelu Schwarz Petr Janda - také člen oddílu a dlouholetý funkcionář vodního slalomu.
V hotelovém bazénu, na jehož otevření se přijel podívat i olympijský vítěz Lukáš Pollert, můžou vodáci trénovat eskymácké obraty do sytosti. I Petr Janda měl totiž jako vodák se zimním tréninkem v bazénech obrovské problémy. "Mimo Thermalu mě odevšad vyhnali." Ani se nedivím, protože byly neřešitelné problémy s hygienou, vysvětlil. Vodáci totiž chtěli do bazénu s kajakem, který si přinesli z loděnice. Ať chtěli nebo nechtěli, v lodích byl i písek. To však neplatí o čtyřech tréninkových kajacích, které nikdy neopustí bazén v Nových Hamrech.
Plavecký bazén, který je ale hlavně určen pro veřejnost, by se měl postupně stát baštou vodáků z celé republiky. Mezi prvními tu byli vodáci z Horšovského Týna. A kdo nemůže momentálně do bazénu tak si může něco dopřát z bohaté nabídky v hotelové restauraci a možná se tady setkáte se svými kamarády od vody kteří sem zamířili třeba i z jiného konce republiky.
Všechny Vás zve kamarád vodák, sportovec a hoteliér Petr Janda.
Stránky Hotel Nové Hamry
 

Z tréninku naší mládeže 4.října 2007

eskymo.00.jpg eskymo.01.jpg eskymo.02.jpgeskymo.03.jpg eskymo.04.jpg eskymo.05.jpg
eskymo.06.jpg eskymo.07.jpg eskymo.08.jpg
eskymo.09.jpg eskymo.10.jpg eskymo.11.jpg
















     Hoteliér Petr JANDA s kamarádem T. Indruchem

Z dalšího tréninku naší mládeže 18.října 2007
 
hamry2.jpghamry3.jpg


 

www.skhubertus.com